Wat is storytelling fotografie? 

Model aan 't IJ tijdens zonsondergang draagt een pak op maat van Sasha Lara

Sta in je kracht voor de camera.

“Ik laat je stralen vanuit vertrouwen en kracht om verder te komen dan waar je nu staat.”

Foto Storytelling fotografie gaat over dat jouw unieke eigenschappen worden verlicht en versterkt en dat je dit gaat uitstralen voor de camera. Maar dit gevoel te kunnen ervaren moet je eerst terug gaan naar wat je unieke eigenschappen zijn. Welke eigenschappen onderscheid je van de rest. Wat maakt jou interessant voor je doelgroep? Alleen jij kunt die ervaring voor je klanten creëren. Klanten gaan niet meer voor plate marketing maar voor een gevoel bij een merk. Je fotos zijn vaak het eerste wat klanten van je zien, daarom is het zo belangrijk dat een emotie en gevoel laat zien op de foto. Laat jezelf zien, want jij bent je eigen merk! 

Storytelling fotografie gaat ook heel erg over jezelf laten zien en voelen dat je er mag zijn zoals je bent. Dat je geen gêne hebt of onzeker voor de lens ongemakkelijk beweegt. Het gaat veel verder dan weten wat jouw eigenschappen zijn, het gaan om zelfliefde, waardering voor je innerlijke ik. Want je bent prachtig zoals je bent.

Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan, dus hoe kom je nou in je eigen kracht te staan vóór de camera? Nou soms is het antwoord makkelijker dan je zou verwachten. Heb een beetje ‘schijt’. Dit is een mooi moment om door barrières te gaan en uit je comfortzone te stappen. Vind je het spannend dat andere mensen je kunnen zien poseren? Wist je dat mensen ongeveer 60.000 gedachten op een dag hebben? Is het daarom niet een fijn idee, dat mensen totaal niet met jou bezig zijn, en al zijn ze dat wel, ze het na een paar minuten al zijn vergeten omdat ze aan 59.999 andere dingen denken. 

In je kracht staan gaat dus om een porsie persoonlijke inzicht, een doses zelfliefde en lekker veel schijt. Als je deze drie elementen kan onthouden geef ik je op een briefje mee dat je er een leeuwin uit je zal komen, een powervrouw, die altijd al in jou zit! Het is misschien even oefenen, maar oefenen baart kunst. Na elke shoot dat je hebt mogen ervaren, kom die leeuwin steeds een beetje losser. Tem die leeuwin niet, maar voedt haar, ze wil gezien worden. 

Een goede storytelling is vooral een menselijk verhaal. Niemand is perfect, ik in elk geval niet. Durf deze ruwe randjes een plaats te geven in je verhaal dat je op beeld wilt vertalen. Zeker als je van je ervan leerde. Die keuzes die je maakt zeggen iets over je persoonlijke waarden. De ruwe randjes zorgen voor verbinding en voorkomen dat je ooit van een voetstuk valt.

Ben je benieuwd hoe ik je moet poseren voor de camera? Lees dan de blog ‘Pose Babe’. Hierin geef ik je 8 poseertips. 

Liefs,

Sascha

Tags: No tags

Comments are closed.